Werkgevers

Waarom kiezen voor
De Jager Detachering?

Bij De Jager Detachering begrijpen we dat veel sectoren en opdrachtgevers te maken hebben met seizoensgebonden werkzaamheden en piekmomenten. Het is van cruciaal belang dat u de continuïteit en leveringen kunt waarborgen, ongeacht het seizoen. Daarom bieden wij gemotiveerde uitzendkrachten aan die graag voor u aan de slag gaan.

Werknemers

Jaar actief

Actief in

 

Werkgevers

Veel sectoren en opdrachtgevers zijn afhankelijk van het seizoen en hebben te maken met piekmomenten. Door middel van gemotiveerde uitzendkrachten zorgen wij er graag voor dat u altijd de continuïteit en leveringen kunt waarborgen. Ook voor de langere termijn kunnen wij u volledig van dienst zijn door goed gemotiveerde medewerkers bij u in te zetten.

We hebben een database van gemotiveerde medewerkers uit Nederland en uit heel Europa. Indien gewenst verzorgen we voor de uitzendkrachten huisvesting en het woon-werk vervoer. De Jager Detachering helpt u aan vakbekwame medewerkers.

Uiteraard zijn wij in het bezit van de benodigde certificaten als NEN4400-1 en SNF, deze kunt u vinden onder downloads. Tevens zijn we lid van de ABU (Algemene bond Uitzendondernemingen).

Diensten

Wij zoeken voor u de juiste medewerker voor de juiste arbeidsplaats. Daarbij begeleiden we het gehele traject, vanaf werving en selectie tot en met facturatie en verloning.

Werving & selectie

Onze opdrachtgevers zijn vaak op zoek naar goed en gemotiveerd personeel. Wij nemen deze zorg graag uit handen. In ons uitgebreide bestand met uitzendkrachten selecteren wij de geschikte medewerkers. Daarnaast gebruiken we onze contacten in heel Europa om nieuwe medewerkers te werven.

Administratie

Naast de werving en de selectie verzorgen we de volledige personeelsadministratie, het uitbetalen van het loon op een Nederlandse of buitenlandse bankrekening en maken afspraken over de werktijden. Ook kunnen opdrachtgevers gebruik maken van de G-rekening.

Huisvesting en vervoer

Indien gewenst verzorgen we ook de huisvesting van de medewerkers in Nederland. Hiervoor hebben we diverse huisvestingslocaties en vormen beschikbaar. Ook het vervoer van en naar het werk kan door ons georganiseerd worden. Hiervoor hebben we diverse bedrijfsauto’s en bussen beschikbaar.

Sectoren

De Jager Detachering heeft ruime ervaring met het tewerkstellen van gemotiveerde medewerkers in diverse sectoren. Het werk bestaat vooral uit sorteren, het inpakken van producten, schoonmaakwerkzaamheden en oogstwerkzaamheden.

Hieronder treft u een overzicht aan van de sectoren waarin onze medewerkers o.a. werkzaam zijn.

Akkerbouw, tuinbouw en fruitteelt:

Schaal- en schelpdierenindustrie en visverwerking:

Metaalindustrie:

Overige sectoren:

Staat uw sector er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.

Werving en selectie

Bij De Jager Detachering begrijpen we dat het vinden van goed en gemotiveerd personeel een tijdrovende klus kan zijn. Daarom nemen wij deze zorg graag uit handen. Met ons uitgebreide bestand aan uitzendkrachten selecteren wij de meest geschikte medewerkers voor onze opdrachtgevers.

Administratie

Huisvesting en vervoer

Facturatie en verloning

Over ons

Solide en flexibel, dat is
De Jager Detachering in het kort

Door middel van gemotiveerde uitzendkrachten zorgen wij er graag voor dat u altijd de continuïteit en leveringen kunt waarborgen. Ook voor de langere termijn kunnen wij u volledig van dienst zijn door goed gemotiveerde medewerkers bij u in te zetten. We hebben een database van gemotiveerde medewerkers uit Nederland en uit heel Europa. Indien gewenst verzorgen we voor de uitzendkrachten huisvesting en het woon-werk vervoer. De Jager Detachering helpt u aan vakbekwame medewerkers.

Lees meer
Onze certificeringen
SNA SNF
Wij zijn lid van de
ABU

Minimumloon in juli met 3,1 procent omhoog

In een brief aan de Tweede Kamer laat minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) weten dat het wettelijk minimumloon op 1 juli 2024 geïndexeerd zal worden met 3,1 procent. Daarmee stijgt het minimumloon van €13,27 naar € 13,68 per uur.

ABU publiceert Inspiratiegids voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt

Met de inspiratiegids WerkINclusief wil de ABU zijn eigen leden en werkgevend Nederland inspireren tot meer diversiteit en inclusie in hun personeelsbestand.

Uitzendwerk belangrijk voor integratie nieuwkomers in Nederland

In 2022 heeft de uitzendbranche in Nederland een belangrijke rol gespeeld in het aan het werk helpen van Oekraïense ontheemden en statushouders.

Alsnog akkoord bereikt over EU-richtlijn platformwerk

De Europese ministers van Sociale Zaken hebben afgelopen week toch nog overeenstemming bereikt over een richtlijn met betrekking tot platformwerk.

Verkennende inspecties Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA)

n aanloop naar de mogelijke invoering van het wetsvoorstel Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie voert de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA) verkennende inspecties uit.

Vanaf 4 maart 2024 mogen derdelanders uit Oekraïne niet meer werken in Nederland

Derdelanders uit Oekraïne mogen per 4 maart 2024 niet meer werken in Nederland

Werken met uitzendbureaus

voor werken met eerlijke uitzendbureaus

Het beste land voor talent

Het beste land voor talent

Oekraïense vluchtelingen als uitzendkracht

39% werkende Oekraïense vluchtelingen werkt als uitzendkracht

Gemeenteraad op werkbezoek bij Limagrain en DJD

Gemeenteraad op werkbezoek bij Limagrain en DJD

Arbeidsmigratie liever niet? We kunnen echt niet zonder

Arbeidsmigranten is geen kwestie van ‘liever niet’, we kunnen niet zonder hen. Maar er is meer draagvlak en grip nodig, betoogt Jurriën Koops.

SEU-examens goed gewaardeerd, maar behoeften van de markt veranderen

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de toekomstige behoeften over de SEU-examens

Werken aan bestaanszekerheid

Werk vormt de basis om volwaardig en duurzaam mee te kunnen draaien in de samenleving en bestaanszekerheid op te bouwen.

Bouwupdate De Jager Detachering: Het hoogste punt komt in zicht!

Het hoogste punt van onze nieuwe locatie komt in zicht!

ABU presenteert plannen veilig werken en verblijven arbeidsmigranten

Scheiding contracten werk en woning per 1 april 2023

Verkorting fase A en fase B per 2 januari en aanpassingen cao

Cao-partijen verkorten flexibele periode voor uitzendovereenkomsten volgens SER-MLT advies

Er moet meer geïnvesteerd worden in de toekomst van mensen

Welke oplossingen ziet Borstlap voor het historische tekort aan personeel?

CBS: spanning op de arbeidsmarkt loopt verder op

Aantallen vacatures en banen uit op nieuwe recordcijfers